Magazine. Laadtijd: enkele seconden.

Friesland in Nederland: weergaloos vakantieland

Friesland heeft het dichtste web van toeristische paden en vaarwegen in Europa!

Friesland (in het Fries en officieel Fryslân) is één van de 12 provincies van Nederland. Fryslân bestaat al meer dan 2000 jaar. De Romeinen waren de eerste toeristen. Ze waren erg onder de indruk ... ! Ook u zult dat zijn. Friesland heeft zich in de loop der eeuwen ontwikkeld tot een apart stukje Nederland.
Nergens anders vindt u in één regio met een doorsnee van 100 km zo’n grote variatie in landschap, cultuurhistorie en recreatie:

• Uitgebreid stelsel van vaarwegen dat alle meren en historische plaatsen met elkaar verbindt.
• Vier vaar- en visgebieden: Binnenwater, IJsselmeer, Waddenzee, Noordzee.
• Grootste vloot van Europa: traditionele zeilschepen, motor- en zeiljachten, open motorboten, open zeilboten, visboten en schepen voor rondvaarten en zeevissen.
• Gescheiden wegen voor fietsers en gemotoriseerd verkeer.
• Perfecte bewegwijzering.
• Noordzee-eilanden met grote stranden.
• Alle vormen van actieve en passieve recreatie op het land en het water, ook in de winter!
• Bijzondere overdekte attracties, verspreid over de hele regio.
• Niet alleen water, maar ook veel groen: weiden, bossen (in het zuiden) en natuurgebieden.
• Van zee aangevoerde schone lucht.
• Schone bedrijvigheid, intensieve milieuzorg.
• Groot respect voor de eigen taal, cultuur en historie, maar ook voor die van buitenlanders.
• Vriendelijke bevolking, 647.239 inwoners op 30 september 2012


Friesland in beeld

Arrangementen en reizen

Friesland Holland biedt bijzondere, meerdaagse vakantiearrangementen en reizen aan waarbij meerdere Friesland Holland-partners betrokken zijn. Bij deze all-inclusive-full-service vakanties worden veel diensten verleend, zoals pech-onderweg-service en bagagevervoer bij Elfstedentochten op de fiets.

Info: www.frieslandtravel.com

TourDeFrise logoTour de Frise: genieten van de culturele en culinaire heerlijkheden van een bijzonder kustvolk

Tien dagen op de fiets door het lage land van Nederland: Friesland

WOLVEGA (NL) – Het bureau voor toerisme Friesland Holland heeft een zeer bijzondere meerdaagse fietstocht langs de cultuurhistorische highlights van Friesland in het programma: Tour de Frise. Waar de Romeinen rond de jaartelling stopten — bij de grote Hollandse rivieren — gaat u verder op verkenning in het laagste en meest schilderachtige deel van Nederland.

De Romeinen gingen, om geen grote risico’s te lopen, vriendschappelijke en zakelijke betrekkingen aan met de Friezen, sinds mensenheugenis zeer bedreven in internationale handel en scheepvaart. Dit zijn twee van de vele thema’s van uw reis door 5.000 jaar oud cultuurlandschap.

Verwonder je
Het hedendaagse arrangement is van A tot Z een Friesland Belevenis. Wie dit speciaal geformeerde 10-daagse arrangement boekt maakt kennis met UNESCO werelderfgoed, maar ook met minder bekende, verborgen schatten van de provincie Fryslân. U fietst door typisch Friese landschappen, langs meren en de zee, door nostalgische stadjes en dorpjes met schitterende winkeltjes. U krijgt een beeld van de ontstaansgeschiedenis vanaf de terpenbouw, 3.000 jaar voor Christus, tot en met de turfgraverij in de 20-ste eeuw. Eeuwenoude monumenten, waaronder de kleinste kasteeltjes en kerkjes van Europa, hebben de deuren voor u geopend. U maakt kennis met de bouw van platbodemschepen, de beroemde skûtsjes. En met de melkveehouderij en wereldwijd vermarkte Friese zuivelproducten

Friese gastvrijheid
De Friezen koesteren hun identiteit van een land van voortvarende schippers en boeren, van makers van wereldberoemde ambachtelijke en industriële producten. Ze houden de eigen taal levend, mede met behulp van ook voor gasten leuke tradities, zoals dorpsfeesten en zeilwedstrijden met historische schepen. En elkander altijd groeten is ook een goede gewoonte van Friezen, op het water en op het fietspad. U bent een gast, u bent welkom, zeggen ze daarmee: “Geniet van al het moois wat wij voor ons zelf en voor u hebben bewaard!”
De Friese keuken en streekproducten krijgt u voorgeschoteld in het restaurant van de hotels, waar u overnacht. De logementen zijn speciaal geselecteerd voor dit arrangement, zodat u iedere dag met volle teugen geniet van de sfeer van weleer en de heerlijkheden van Friesland.

Lees meer